Kransen

Kort fortalt 2, norske klassiske verk

Kransen er fortellingen om Kristin som blir så forelska at hun glemmer alt og alle, også at hun egentlig skal gifte seg med en annen mann. Men også om å tenke stygge tanker, dårlig samvittighet og å forsøke å gjøre godt igjen det som gikk galt.

«Kransen» er første bok i Sigrid Undsets klassikere om Kristin Lavransdatter, tilrettelagt som fortellerforestilling for barn og ungdom.

Kransen ble vist på Fortellerfestivalens «Fortellinger til folket» 16. oktober 2021 og kan høres som podcast her. 

«Kransen» er en av tre klassiske, norske, kjærlighetsverk og er en del av forteller-konsept-forestillingen «Kort fortalt 2». Forestillingen er produsert av FortellerLab Oslo, støttet av Litteraturfestivalen på Lillehammer, Oppland fylkeskommune/Dks og Stiftelsen Litteraturhuset Fredrikstad.

”Kort fortalt 2” er tre norske klassiske, litterære verk, muntlig gjenfortalt for barn og ungdom i Den kulturelle skolesekken. Forestillingen har er en stor suksess og har blitt vist for tusenvis av elever, i flere fylker i Norge. Fortellerne Sara Birgitte Øfsti, Tjodun Felland og Kristine Haugland tar med seg elevene inn i bøkenes magiske univers. De har bearbeidet Sigrid Undsets ”Hamlet”, Knut Hamsuns ”Victoria” og Henrik Ibsens «Peer Gynt”.