Hamlet

Kort fortalt 1, internasjonale klassikere

Hamlet er arveprinsen som skulle beskytte og ta vare på moren sin, kjæresten og Danmark, men så det gikk det så galt! Hvem lyver og hvem snakker sant i denne fortellingen? Vet Hamlet det, vet fortelleren det eller vet du?

Dette er Shakespeares berømte drama om den unge prinsen av Danmark tilrettelagt som fortelling for barn og unge. Fortellingen inneholder alt fra kjærlighet, mistenksomhet og sjalusi, pluss et par grusomheter.

«Hamlet» er en av tre klassiske fortellinger som inngår i forteller-konsept-forestillingen «Kort fortalt 1, internasjonale klassikere», produsert av FortellerLab Oslo, i samarbeide med stiftelsen Litteraturhuset Fredrikstad.

”Kort fortalt 1” er tre klassiske, litterære verk, muntlig gjenfortalt for barn og ungdom i Den kulturelle skolesekken. Forestillingen har er en stor suksess og har blitt vist for tusenvis av elever, i flere fylker i Norge. Fortellerne Sara Birgitte Øfsti, Tjodun Felland og Kristine Haugland tar med seg elevene inn i bøkenes magiske univers. De har bearbeidet Shakespeares ”Hamlet”, Alexander Dumas ”Greven av ”Monte Cristo” og Georg Orwells ”Kamerat Napoleon”.